Verslag 1e F3J wedstrijd 2022

De wedstrijd is gevlogen op 10 april 2022. We waren te gast bij de Deventer Luchtvaart Club.

Zoals iedereen van de deelnemers en organisatie waren we erg vroeg op pad om, om 9:00 uur te verzamelen bij de Deventer Luchtvaart Club. Ondanks de behoefte aan een bak koffie zijn we begonnen onze spullen naar de startplaatsen te slepen. Al doende kwamen wij er achter dat het veld niet nat van de dauw was maar helemaal blank stond. Niet bepaald bevorderlijk voor de spullen. Hierop volgde beraad of de wedstrijd wel op dit veld door kon gaan. Met meerderheid van stemmen hebben de vier fanatiekste vliegers voor het door gaan van de wedstrijd gestemd. Eén stem tegen en twee stem onthouders. Het opzetten van de apparatuur voor de wedstrijdleiding had wat voeten in de aarde. Ondanks dat alle componenten waren nagekeken wilde het matrixbord niet samenwerken met de laptop. Volgens de weerberichten zou de wind in de loop van de dag aantrekken en af en toe een spat regen geven. Maar we weten hoe het met onze weersvoorspellingen is, Die zijn alleen accuraat wanneer er een dijk van een lage- of hogedrukgebied ligt. ’s Ochtend was fris met een best wel stevige wind. Er werd dan ook massaal tegen de wind in gehangen. Of de lucht stabiel was met weinig dalen verschilde per groep. In de loop van de dag ging de wind in tegenstelling tot de voorspellingen wat liggen en kon er bij tijd en wijle echt thermiek gevlogen worden. Helaas was er ook drama. Dhr. J. Soesman lande zijn model in een boom. Gelukkig wist hij hem schade vrij uit de boom te krijgen en een herstart te maken. Maar waar ik en mijn team genoten echt van aangeslagen zijn is dat Dhr. J. Le Roux zijn model volledig versnipperde bij een mislukte start.

Lesley sterkte.

Met speciale dank voor de Deventer modelvliegers voor de hulp bij het bergen van de overblijfselen van het model. En de gastvrijheid van de Deventer Luchtvaart Club.

Peter

De uitslag van de eerste wedstrijd is hier te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.