Clinic op de Ginkelse Hei 26 juni 2021

      Reacties uitgeschakeld voor Clinic op de Ginkelse Hei 26 juni 2021

Met de eerste clinic in 2021 konden de meeste vliegers van de NL F3J community sinds het begin van dit jaar weer eens met elkaar samen zijn en vliegen. We verzamelden om 10:00 uur waarna een paar vliegtuigen van eigenaar werden gewisseld, vliegtuigen in elkaar werden gezet en de lieren werden opgesteld. Daarna kregen we een college van Rob met als thema de doellanding en een aantal bepalende onderdelen daarvan. Circuitplanning t.b.v. de doellanding, hoogteroercompensatie tijdens flaps trekken in butterfly, doellanding op afstand tot de stip en daarna met de tijdsdruk erbij. Ook de “trechter” werd behandeld, waarbij je bovenwinds vlak voor je hoogte afbouwt en vervolgens via vaste patronen in tijd en afstand je doellanding maakt. Vervolgens hebben we de theorie in de praktijk geoefend in twee groepen. Al met al een geweldige dag met veel leermomenten en gezelligheid, een prima combinatie!

Voor de foto’s en video’s zie op de homepage onder de “Foto’s” > “Foto’s 2021″> “Clinic 26 juni 2021”.