Virtuele Voorjaarscompetitie 2021

      Reacties uitgeschakeld voor Virtuele Voorjaarscompetitie 2021

Beste F3J vliegers,

Toen we de virtuele wintercompetitie F3J 2020-2021 opstartten, hadden we nog het idee dat in het voorjaar alles weer min of meer normaal zou zijn.

Inmiddels weten we dat Corona nog steeds ons dagelijkse doen en laten zwaar beïnvloedt en dat we nog steeds ver verwijderd zijn van onze normale doen en laten. Fysiek wedstrijden vliegen in een groter verband, zoals een NK, zit er voor de zomer niet in. Maar we hebben in 2020 ook ondervonden dat stilstand achteruitgang betekent. Niets doen is moordend voor een wedstrijdtak die het toch al moeilijk heeft. Om deze reden hebben we de virtuele wintercompetitie opgestart. En ondanks het feit dat het vaak moeilijk is om mensen in de winter op het modelvliegveld te krijgen, is er toch dankbaar gebruik van gemaakt.

Om nu te voorkomen dat we in het voorjaar niet of nauwelijks met F3J modellen vliegen, hebben de deelnemers van de virtuele wintercompetitie besloten om een virtuele voorjaarscompetitie te gaan vliegen. Deze bestaat uit tenminste 3 wedstrijden, maar mochten de omstandigheden na de zomer nog niet dusdanig veranderd zijn dat we op de normale manier gezamenlijk wedstijden kunnen vliegen, dan wordt het aantal uitgebreid.

Hoe gaan we dit doen?
We gaan tenminste 3 wedstijden van 5 rondes vliegen. Voor het vliegen van een wedstrijd wordt door de organisatie een begin- en een einddatum afgegeven. Je bent binnen deze periode vrij om zelf te bepalen wanneer en waar je je wedstrijd vliegt. Je mag eventueel de wedstijd over maximaal 2 vliegdagen verdelen.

Hoe werkt het?
1) Je schrijf je in (voor alle 3 de wedstrijden) via de F3J.nl website bij “Lentecompetitie 2021’’ onder de kop “Wedstrijden” op de homepage.
2) Aan de hand van het aantal aanmeldingen wordt bepaald welke vliegmatrix we voor de virtuele wedstrijden gaan hanteren.
3) De vliegmatrix voor een wedstrijd is blind. Je weet dus op het moment dat je een ronde vliegt niet tegen wie je vliegt. De definitieve loting wordt pas gedaan m.b.v. Gliderscore na het sluiten van de wedstrijdtermijn.
4) Je ontvangt je persoonlijke scorelijst per mail.
5) Je vliegt je wedstrijdronden volgens de normale F3J regels. Je mag hierbij gebruik maken van 1 coach/helper/jurylid nodig die de werktijd bijhoudt en de scores (vliegtijd en doellanding) noteert. De scores moeten voor akkoord worden afgetekend door zowel de vlieger als de coach/helper/jury.
6) Op het moment dat je besluit je 5 wedstrijdrondes te vliegen, stuur je een mailtje naar info@f3j.nl dat je deze dag je wedstrijd gaat vliegen (whatsappje of SMSje mag natuurlijk ook).
7) Je mailt de scorelijst aan het einde van de desbetreffende wedstrijddag of uiterlijk de dag daarop naar info@f3j.nl.
8) Besluit je om je wedstijd in 2 delen te vliegen dan mail je de uitslagen van de gevlogen rondes, en meld je je opnieuw aan wanneer je het 2e deel gaat vliegen.
9) Uitslagen die na het verstrijken van de desbetreffende wedstrijdtermijn binnen komen, worden niet meer meegenomen in het klassement.
10) Aan de hand van de trekking en de ingeleverde resultaten wordt het klassement voor een wedstrijd opgemaakt en met de deelnemers gedeeld.
11) Op basis van de resultaten van de 3 of meer wedstrijden wordt een eindklassement opgemaakt en de virtuele voorjaarskampioen F3J bekend gemaakt. Indien er meer dan 3 wedstrijden gevlogen worden, wordt het slechtst wedstrijdresultaat geschrapt.

Deze virtuele voorjaarscompetitie kent geen inschrijfgelden en ook geen fysieke prijzen. Je doet mee voor je plezier, om je vaardigheden bij te houden, en om je toch op enige manier te meten met je vliegcollega’s.
Je doet mee op vrijwillige basis. De organisatie kan niet aansprakelijk gesteld worden voor enige schade in welke vorm dan ook als gevolg van je vliegactiviteiten.

Heb je belangstelling en wil je meedoen, schrijf je dan in op de F3J website (pagina ‘’Lentecompetitie 2021’’ te vinden onder de kop ‘’Wedstrijden’’. Voor vragen kun je het contactformulier invullen onder de kop “Contact” op de homepage.
Niet specifieke F3J modellen, zoals F3B of hout en schuimmodellen zijn eveneens welkom, zolang er binnen de F3J regels gestart, gevlogen en geland wordt!

De F3J wedstrijdcommissie.