Vervolg virtuele wintercompetitie 2020 – 2021

      Reacties uitgeschakeld voor Vervolg virtuele wintercompetitie 2020 – 2021

Vervolg op de aankondiging van de virtuele wintercompetitie 2020 – 2021.

Het zit ons niet echt mee. Corona blijft het ons moeilijk maken. De nieuwe lockdown met bijbehorende regels maakt het er voor ons niet makkelijker op om een (virtuele) wintercompetitie op te starten en te vliegen. Gelukkig wordt het ons binnen de nu geldende regels niet helemaal onmogelijk gemaakt om te vliegen. We worden wel nog verder beperkt in ons doen en laten.

Volgens de jongste regels zijn buitensporten, zoals modelvliegen toegestaan. Of geheel individueel, of in groepjes van maximaal 2 personen met inachtneming van een minimale afstand van ten minste 1.5 m tussen de deelnemers.

Geheel individueel vliegen kan en mag, maar dan ben je helemaal op jezelf aangewezen en heb je niemand die je prestaties kan bevestigen.
Maar met 2 man moet goed te doen zijn. Dit kan een vlieger en een separate helper/coach zijn, of 2 vliegers die elkaar helpen en coachen. Wel is voorwaarde dat je vooraf goede afspraken met elkaar maakt om de 1.5 m te waarborgen en hoe je omgaat met zaken die je beiden aanraakt (indien noodzakelijk of wenselijk, ontsmetten – afspraken hoe en wanneer)

Tot op heden hebben mij geen berichten bereikt dat er modelvliegterreinen zijn waar niet gevlogen mag worden. Mocht dit wel het geval zijn voor het terrein waar je normaal gesproken vliegt, laat dit even weten. We zullen dan bekijken of het nodig is om te schuiven met de wedstrijddata, zodat iedereen de gelegenheid krijgt om mee te vliegen.

Dus ook al is het nu nog niet geheel duidelijk is of je wel of niet mag vliegen op je eigen (vertrouwde) vliegterrein, schrijf je in als het je leuk lijkt om deel te nemen en help mee de wintercompetitie mogelijk te maken!

Ben je in het bezit van een F3J-zwever of een F3J-achtige thermiekzwever en wil je je vliegmomenten deze winter een “doel” geven, doe dan mee. Je kunt op de pagina ‘’Wintercompetitie 2020’’ onder de kop ‘’Wedstrijden’’ op de homepage van website F3J.nl inschrijven. Voor vragen kun je het contactformulier invullen onder de kop “Contact” op de homepage of een email sturen naar wintercompetitie@f3j.nl.

Deelnemerslijst (bijgewerkt t/m 23-12-2020):
R. Vreke
P. Elings
P. Cramer
R. Sanders
W. Verstralen
R. van Dijk
R. Ganzinga

M.v.g,
Paul.