Virtuele wintercompetitie 2020 – 2021

      Reacties uitgeschakeld voor Virtuele wintercompetitie 2020 – 2021

Virtuele wintercompetitie 2020 – 2021!

Zoals eerder aangekondigd: we gaan weer wat doen.
Omdat we dit seizoen helaas geen enkele F3J wedstrijd in Nederland hebben kunnen vliegen, en de vooruitzichten op kortere termijn ook nog weinig reden tot hoop geven, gaan we een virtuele wintercompetitie vliegen.

Hoe gaan we dit doen?
We gaan 3 winterwedstijden van 5 rondes vliegen. 1 in december-januari (21 dec-20 jan), 1 in januari-februari (21 jan-20 feb) en 1 in februari-maart (21 feb-20 maart). Je bepaalt zelf wanneer en waar je je wedstrijd vliegt.

Hoe werkt het?

1) Je schrijft je in (voor alle 3 de wedstrijden) via de F3J.nl website bij “Wintercompetitie 2020’’ onder de kop “Wedstrijden” op de homepage.
2) Aan de hand van het aantal aanmeldingen wordt bepaald welke vliegmatrix we voor de virtuele wedstrijden gaan hanteren.
3) De vliegmatrix voor een wedstrijd is blind. Je weet dus op het moment dat je een ronde vliegt niet tegen wie je vliegt in een bepaalde ronde.
4) Je ontvangt je persoonlijke scorelijst per mail.
5) Je vliegt je wedstrijdronden volgens de normale F3J regels. Je hebt hierbij 1 coach/helper/jurylid nodig die de werktijd bijhoudt en de scores (vliegtijd en doellanding) noteert. De scores moeten voor akkoord worden afgetekend door zowel de vlieger als de coach/helper/jury.
6) Afwijkend van de gangbare F3J startmethodes (lieren of oplopen) mag er ook aan een startelastiek gestart worden. Elastiek en lijn samen mogen niet langer dan 150 m zijn.
7) Op het moment dat je besluit je 5 wedstrijdrondes te vliegen, stuur je een mailtje naar wintercompetitie@f3j.nl dat je deze dag je wedstrijd gaat vliegen
8) Je mailt de scorelijst aan het einde van de desbetreffende wedstrijddag of uiterlijk de dag daarop naar wintercompetitie@f3j.nl. Uitslagen die na het verstrijken van de desbetreffende wedstrijdtermijn binnen komen, worden niet meer meegenomen in het klassement.
9) Nadat alle scorelijsten van de deelnemers ontvangen zijn, wordt de trekking voor de wedstrijdindeling door de organisatie gedaan en wordt bepaald wie welke ronde tegen wie heeft gevlogen.
10) Aan de hand van de trekking en de ingeleverde resultaten wordt het klassement voor een wedstrijd opgemaakt en met de deelnemers gedeeld.
11) Op basis van de resultaten van de 3 wedstrijden wordt een eindklassement opgemaakt en de virtuele winterkampioen F3J bekend gemaakt.

Deze virtuele wintercompetitie kent geen inschrijfgelden en ook geen fysieke prijzen. Je doet mee voor je plezier, om je vaardigheden bij te houden, voor de eer en om F3J te promoten.

Je doet mee op vrijwillige basis. De organisatie kan niet aansprakelijk gesteld worden voor enige schade in welke vorm dan ook als gevolg van je vliegactiviteiten.

Heb je belangstelling en wil je meedoen, laat dit dan weten via de F3J website. Je kunt op de pagina ‘’Wintercompetitie 2020’’ onder de kop ‘’Wedstrijden’’ op de homepage inschrijven. Voor vragen kun je het contactformulier invullen onder de kop “Contact” op de homepage.

Als alternatief kun je ook communiceren via emailadres wintercompetitie@f3j.nl, het emailadres van de organisatie.

M.v.g,
Paul.