We gaan weer aan de gang met F3J!

      Geen reacties op We gaan weer aan de gang met F3J!

We gaan weer aan de gang!

Tot nu toe is er dit jaar op het gebied van F3J eigenlijk nog niets gebeurd. Het Corona virus en de lockdown als gevolg daarvan hebben ervoor gezorgd dat het in competitieverband vliegen of zelfs het trainen met elkaar niet of nagenoeg niet mogelijk was.

Inmiddels hebben we wat meer vrijheid en mogen we weer in competitieverband vliegen. Gevolg daarvan is dat er een inhaalslag gaande is bij nagenoeg alle wedstrijdklassen. En laten we eerlijk zijn, we zijn als F3J groep gewoon te voorzichtig geweest en daardoor eigenlijk te laat. Alle weekenden in september zijn in principe volgepland, en vliegterreinen die geschikt zijn voor F3J zijn al geclaimd. Maar ook in oktober en november kunnen we nog mooie vliegdagen hebben. Laten we proberen daar wat mee te doen!

Afgelopen zaterdag (12-9) hebben we voor het eerst weer met een wat grotere groep (9 man) gezamenlijk gevlogen, wat bijgepraat en besproken wat we dit najaar verder willen gaan doen om F3J te activeren.

Foto’s hiervan zijn te vinden op de homepage bij ‘’Foto’s 2020’’, onder de kop “Foto’s” !

De aanwezige vliegers waren unaniem van mening: we laten Corona niet de nekslag worden voor de F3J klasse in Nederland. Er is nog potentieel genoeg om deze klasse te continueren. Maar nieuwe aanwas is essentieel.

Om met F3J aan te vangen, of om mee te doen, heb je niet direct een F3J kist nodig. Een simpele houtbouw zwever is al voldoende om in te stappen en de sfeer te proeven! In het verleden is er zelfs al met een 2 meter RES model meegevlogen op een NK wedstrijd F3J!
Bevalt het en vind je het leuk, dan kun je altijd nog op zoek gaan naar een gebruikt F3J model.
Zoals gezegd, de F3J regels zijn dusdanig dat je ook met een simpele zwever mee kunt vliegen.

Om kennis te maken met F3J en wat basiskennis en basisvaardigheden op te doen, willen we enkele clinics organiseren. Hierbij willen we aandacht besteden aan de volgende onderdelen:

1) Vliegen en afstellen van zwevers.
2) Starten en startechniek (elastiek en lier).
3) Thermiek zoeken en vliegen.
4) Circuitplanning en doellanden.

In vervolg hierop één of meer funwedstrijden om het geleerde in praktijk te brengen en eens samen te vliegen met meer ervaren F3J vliegers.

We proberen voor deze activiteiten een aantal principedata vast te leggen. Echter beschikken wij niet over een geschikte vlieglocatie en zijn wij hierbij dus afhankelijk van de vlieglocaties die ons worden aangeboden. Alle hulp hierbij is van harte welkom!

Dus heb je belangstelling om eens te komen kijken en /of deel te nemen aan de clinics, dan kun je je hiervoor aanmelden middels het contactformulier op deze site onder vermelding van clinics.
Uiteraard zijn alle actieve F3J vliegers hierbij eveneens van harte welkom!

Verenigingen of grondeigenaren die F3J een warm hart toedragen, dit initiatief willen ondersteunen en in het bezit zijn van een terrein dat groot genoeg is voor een clinic en/of een funwedstrijd, kunnen zich eveneens melden via het contactformulier bij “Contact” op de homepage onder vermelding van vliegterrein.

Wij houden je via de mail en via de website op de hoogte van de voortgang!

Namens diverse F3J vliegers,
Paul.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.